Србско сабрање "Баштионик" и ове године помаже вишечланим породицама: Ријечи љубави вредније од поклона

Јелена Танацковић
Србско сабрање "Баштионик" и ове године помаже вишечланим породицама: Ријечи љубави вредније од поклона

БАЊАЛУКА - Србско сабрање "Баштионик" традиционално дванаесту годину прикупља помоћ и олакшава празничне дане, путем добротворних акција "Будимо људи", помажући, прије свега вишечланим породицама са подручја Бањалуке.

Предраг Адамовић, предсједник Србског сабрања "Баштионик", казао је да има породица које немају основне ствари за живот у свакодневици, а онда ни за богатију празничну трпезу.

- Захваљујући парохијским свештеницима СПЦ ми добијамо информације које су то породице на територији њихове парохије које нису у могућности да саме зараде за своју егзистенцију - рекао је Адамовић за "Глас Српске".

Пређу хиљаде километара, често уз велики минус и снијег, лед, кишу, по сеоским и макадамским путевима, а све то да би стигли до најудаљенијих кућа, а ријечи љубави и наде које их дочекају на прагу некада су вредније од саме помоћи.

- Да бисмо им уљепшали и олакшали празничну трпезу неке смо пакете и раније подијелили, али ријечи и реакције које ми доживимо некада се описати не могу, то просто даје снагу и испуни срце топлотом да будемо још јачи и бољи - рекао је Адамовић.

Истакао је да је пандемија проузроковала многе проблеме, јер је повећала број породица којима је потребна помоћ, али и донатора којима је отворила срце.

- Пандемија је крива за раст броја породица којима је неопходна помоћ, тако је дошло и до повећања броја донација. Ове године смо организовали и припремили 112 пакета помоћи у вриједности 100 КМ. Ти пакети садрже све што је потребно - казао је Адамовић.

Нагласио је да је прошла година била тешка, али да помоћ није изостала никоме, од Бањалуке до Косова и Метохије.

- Акција траје до 15. јануара и ово је прилика да позовемо оне који су у могућности да путем броја телефона 051/211- 802 или на сајту "Баштионика" пронађу упутство како могу помоћи, а баштионичари ће се у што краћем року потрудити да ту помоћ претворе у оно што је најдрагоцјеније, а то је храна и гест пажње које те породице добијају - рекао је Адамовић.

Човјекољубље

Једна од најважнијих активности у дјеловању нашег удружења од оснивања је добротворни рад, брига о ближњима, немоћнима и онима у невољи. Добротворна помоћ знаних и незнаних, а посредством активиста реализована је у више од 700 посјета породица у протеклих девет година, поручује Адамовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана