Srbsko sabranje "Baštionik" i ove godine pomaže višečlanim porodicama: Riječi ljubavi vrednije od poklona

Jelena Tanacković
Srbsko sabranje "Baštionik" i ove godine pomaže višečlanim porodicama: Riječi ljubavi vrednije od poklona

BANjALUKA - Srbsko sabranje "Baštionik" tradicionalno dvanaestu godinu prikuplja pomoć i olakšava praznične dane, putem dobrotvornih akcija "Budimo ljudi", pomažući, prije svega višečlanim porodicama sa područja Banjaluke.

Predrag Adamović, predsjednik Srbskog sabranja "Baštionik", kazao je da ima porodica koje nemaju osnovne stvari za život u svakodnevici, a onda ni za bogatiju prazničnu trpezu.

- Zahvaljujući parohijskim sveštenicima SPC mi dobijamo informacije koje su to porodice na teritoriji njihove parohije koje nisu u mogućnosti da same zarade za svoju egzistenciju - rekao je Adamović za "Glas Srpske".

Pređu hiljade kilometara, često uz veliki minus i snijeg, led, kišu, po seoskim i makadamskim putevima, a sve to da bi stigli do najudaljenijih kuća, a riječi ljubavi i nade koje ih dočekaju na pragu nekada su vrednije od same pomoći.

- Da bismo im uljepšali i olakšali prazničnu trpezu neke smo pakete i ranije podijelili, ali riječi i reakcije koje mi doživimo nekada se opisati ne mogu, to prosto daje snagu i ispuni srce toplotom da budemo još jači i bolji - rekao je Adamović.

Istakao je da je pandemija prouzrokovala mnoge probleme, jer je povećala broj porodica kojima je potrebna pomoć, ali i donatora kojima je otvorila srce.

- Pandemija je kriva za rast broja porodica kojima je neophodna pomoć, tako je došlo i do povećanja broja donacija. Ove godine smo organizovali i pripremili 112 paketa pomoći u vrijednosti 100 KM. Ti paketi sadrže sve što je potrebno - kazao je Adamović.

Naglasio je da je prošla godina bila teška, ali da pomoć nije izostala nikome, od Banjaluke do Kosova i Metohije.

- Akcija traje do 15. januara i ovo je prilika da pozovemo one koji su u mogućnosti da putem broja telefona 051/211- 802 ili na sajtu "Baštionika" pronađu uputstvo kako mogu pomoći, a baštioničari će se u što kraćem roku potruditi da tu pomoć pretvore u ono što je najdragocjenije, a to je hrana i gest pažnje koje te porodice dobijaju - rekao je Adamović.

Čovjekoljublje

Jedna od najvažnijih aktivnosti u djelovanju našeg udruženja od osnivanja je dobrotvorni rad, briga o bližnjima, nemoćnima i onima u nevolji. Dobrotvorna pomoć znanih i neznanih, a posredstvom aktivista realizovana je u više od 700 posjeta porodica u proteklih devet godina, poručuje Adamović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana