Спасовданска литија у Бањалуци уз мјере заштите

А. С.
Спасовданска литија у Бањалуци уз мјере заштите

Традиционална спасовданска литија, поводом крсне славе града и црквене општине, биће одржана и ове године 28. маја, уз поштовање препорука и мјера заштите Републичког штаба за ванредне ситуације.

Свету архијерејску службу служиће Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, након чега ће са представницима Градске управе бити освештан славски колач.

- Крсну славу ћемо прослављати као и сваке године. Служба ће почети у девет часова, а литија, као и сваке године, кроз град ће кренути у 12 часова. Иако се на Спасовдан сваке године окупи велики број људи, ове године очекујемо да тај број буде нешто мањи како бисмо испоштовали све препоруке надлежних институција - казао је секретар Његовог преосвештенства протођакон Радојица Жагран.

Градоначелник Игор Радојичић казао је да ће програм прославе крсне славе града и црквене општине, због епидемије и мјера заштите које су на снази, ове године бити редукован.

- Неће бити концерта у порти Храма уочи Спасовдана, нити уобичајеног славског ручка. Очекујем да црквени дио свечаности буде обављен по обичају, уз уважавање постојећих околности - казао је Радојичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана