Spasovdanska litija u Banjaluci uz mjere zaštite

A. S.
Spasovdanska litija u Banjaluci uz mjere zaštite

Tradicionalna spasovdanska litija, povodom krsne slave grada i crkvene opštine, biće održana i ove godine 28. maja, uz poštovanje preporuka i mjera zaštite Republičkog štaba za vanredne situacije.

Svetu arhijerejsku službu služiće Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, nakon čega će sa predstavnicima Gradske uprave biti osveštan slavski kolač.

- Krsnu slavu ćemo proslavljati kao i svake godine. Služba će početi u devet časova, a litija, kao i svake godine, kroz grad će krenuti u 12 časova. Iako se na Spasovdan svake godine okupi veliki broj ljudi, ove godine očekujemo da taj broj bude nešto manji kako bismo ispoštovali sve preporuke nadležnih institucija - kazao je sekretar Njegovog preosveštenstva protođakon Radojica Žagran.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da će program proslave krsne slave grada i crkvene opštine, zbog epidemije i mjera zaštite koje su na snazi, ove godine biti redukovan.

- Neće biti koncerta u porti Hrama uoči Spasovdana, niti uobičajenog slavskog ručka. Očekujem da crkveni dio svečanosti bude obavljen po običaju, uz uvažavanje postojećih okolnosti - kazao je Radojičić.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana