Служени парастоси у три бањалучка насеља: Борци који су дали животе за Српску нису заборављени

Срна
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА - У бањалучким мјесним заједницама Сарачица, Бистрица и Рекавице један данас су служени парастоси за 127 погинулих бораца Војске Републике Српске из ових насеља.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић рекао је да је на спомен-обиљежју на Бранковцу уписано 101 име погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата из Сарачице и Бистрице, а да је код спомен-обиљежја у Рекавицама један служен парастос за 26 погинулих бораца.

Он је додао да у појединим мјесним заједницама парастоси за погинуле борце ове године нису служени због епидемије вируса корона.

- Сад смо поново у могућности да организујемо да погинулима буду служени парастоси. На тај начин желимо да покажемо породицама погинулих бораца да њихове најмилије нисмо заборавили, да чувамо успомену на њих и да чувамо Републику Српску коју смо заједно стварали - рекао је Рогић.

Кнежево

И за осам погинулих бораца Војске Републике Српске из Мјесне заједнице Мокри Луг и Брегови у општини Кнежево данас је служен парастос.

Предсједник Борачке организације општине Кнежево Ранко Вучић рекао је Срну да ниједна жртва не смије да буде заборављена и да је обавеза свих да памте оне који су животе дали за Републику Српску.

Парастосу, који су служили свештеници Српске православне цркве, присуствовале су породице погинулих бораца, представници Борачке организације Кнежева и руководства општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана