Služeni parastosi u tri banjalučka naselja: Borci koji su dali živote za Srpsku nisu zaboravljeni

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA - U banjalučkim mjesnim zajednicama Saračica, Bistrica i Rekavice jedan danas su služeni parastosi za 127 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ovih naselja.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Goran Rogić rekao je da je na spomen-obilježju na Brankovcu upisano 101 ime poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata iz Saračice i Bistrice, a da je kod spomen-obilježja u Rekavicama jedan služen parastos za 26 poginulih boraca.

On je dodao da u pojedinim mjesnim zajednicama parastosi za poginule borce ove godine nisu služeni zbog epidemije virusa korona.

- Sad smo ponovo u mogućnosti da organizujemo da poginulima budu služeni parastosi. Na taj način želimo da pokažemo porodicama poginulih boraca da njihove najmilije nismo zaboravili, da čuvamo uspomenu na njih i da čuvamo Republiku Srpsku koju smo zajedno stvarali - rekao je Rogić.

Kneževo

I za osam poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Mjesne zajednice Mokri Lug i Bregovi u opštini Kneževo danas je služen parastos.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kneževo Ranko Vučić rekao je Srnu da nijedna žrtva ne smije da bude zaboravljena i da je obaveza svih da pamte one koji su živote dali za Republiku Srpsku.

Parastosu, koji su služili sveštenici Srpske pravoslavne crkve, prisustvovale su porodice poginulih boraca, predstavnici Boračke organizacije Kneževa i rukovodstva opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana