Слиједе веће контроле паркирања на мјестима за лица са инвалидитетом

М. В.
Слиједе веће контроле паркирања на мјестима за лица са инвалидитетом

БАЊАЛУКА - Представници града одржали су јуче састанак са делегацијом Градског одбора Удружења лица са инвалидитетом на којем је договорено више мјера за унапређење положаја ове популације.

- Предузећемо одређене мјере попут заштите права на паркирање на резервисаним паркинг мјестима за лица са инвалидитетом и усагласили смо конкретну одлуку, која ће се наћи на наредној сједници Скупштине града - казао је градски менаџер Бојан Кресојевић.

Како је нагласио, град ће се активно укључити у процес контролисања паркирања на мјеста која су означена и резервисана за лица са инвалидитетом и на паркинзима, која нису у власништву града.

- Често се дешава да се лица која немају одговарајућу ознаку паркирају на мјестима резервисана за лица са инвалидитетом у тржним центрима. Предвидјели смо одлуку којом ћемо преузети могућност контроле и уз сагласност власника паркинга, коју ћемо једнократно прибавити, то и спроводити - каже градски менаџер.

Према његовим ријечима, договорено је да, уколико не постоји доступно паркинг мјесто за лица са инвалидитетом, да се могу бесплатно паркирати на било које друго мјесто.

- Разговарали смо о уклањању архитектонских баријера - навео је он и додао је да је до 24. марта отворен јавни позив намијењен за суфинансирање пројеката удружења лица са инвалидитетом, а који би унаприједили квалитет живота те популације.

Радован Ристић из Градског одбора Удружења лица са инвалидитетом, којег чини седам матичних чланица, казао је да је дефинисано и да лица са инвалидитетом која живе у стамбеним зградама, а немају паркинг, могу појединачно да се обрате захтјевима Градској управи у вези с тим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана