Slijede veće kontrole parkiranja na mjestima za lica sa invaliditetom

M. V.
Slijede veće kontrole parkiranja na mjestima za lica sa invaliditetom

BANjALUKA - Predstavnici grada održali su juče sastanak sa delegacijom Gradskog odbora Udruženja lica sa invaliditetom na kojem je dogovoreno više mjera za unapređenje položaja ove populacije.

- Preduzećemo određene mjere poput zaštite prava na parkiranje na rezervisanim parking mjestima za lica sa invaliditetom i usaglasili smo konkretnu odluku, koja će se naći na narednoj sjednici Skupštine grada - kazao je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Kako je naglasio, grad će se aktivno uključiti u proces kontrolisanja parkiranja na mjesta koja su označena i rezervisana za lica sa invaliditetom i na parkinzima, koja nisu u vlasništvu grada.

- Često se dešava da se lica koja nemaju odgovarajuću oznaku parkiraju na mjestima rezervisana za lica sa invaliditetom u tržnim centrima. Predvidjeli smo odluku kojom ćemo preuzeti mogućnost kontrole i uz saglasnost vlasnika parkinga, koju ćemo jednokratno pribaviti, to i sprovoditi - kaže gradski menadžer.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da, ukoliko ne postoji dostupno parking mjesto za lica sa invaliditetom, da se mogu besplatno parkirati na bilo koje drugo mjesto.

- Razgovarali smo o uklanjanju arhitektonskih barijera - naveo je on i dodao je da je do 24. marta otvoren javni poziv namijenjen za sufinansiranje projekata udruženja lica sa invaliditetom, a koji bi unaprijedili kvalitet života te populacije.

Radovan Ristić iz Gradskog odbora Udruženja lica sa invaliditetom, kojeg čini sedam matičnih članica, kazao je da je definisano i da lica sa invaliditetom koja žive u stambenim zgradama, a nemaju parking, mogu pojedinačno da se obrate zahtjevima Gradskoj upravi u vezi s tim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana