Скупштина града: Усвојен дневни ред са 50 тачака

Ј.Са.
Скупштина града: Усвојен дневни ред са 50 тачака

БАЊАЛУКА - Након вишечасовног засједања, данас је Скупштина града Бањалука усвојила дневни ред сједнице са укупно 50 тачака. Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да је са дневног реда данашње сједнице повучено 10 тачака, те је накнадно уврштено 11 нових тачака.

-Достављен је Приједлог резолуције о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова у близини школа, која је по својој форми необавезујући акт, који не производи никакве правне посљедице - рекао је Нинковић.

Нагласио је да се овдје ради о популистичком акту којим градоначелник Драшко Станивуковић жели да добије медијску популарност.

-Биће интересантно да видимо податак колико је кладионица отворено у вријеме мандата Станивуковића, те колико је инспекцијских контрола обављено - рекао је Нинковић.

Нагласио је да подржава изградњу нових вртића, као и да Станивуковићу нуди пола средстава од стопе пореза на непокретности за његове пројекте, а пола грађанима за изједначавање субвенција за вртиће.

-Потребна су системска рјешења када је ријеч о субвенцијама за предшколске установе. Када је ријеч о проблему водоснабдијевања на Мањачи, прича је претворена у политичку борбу - навео је Нинковић.

Додао је како је интересантно слушати како појединци имају образа да причају исто и да га оптужују када је његов рад у питању. Станивуковић је рекао да ће тражити ванредну сједницу о бањалучком предузећу „Аквана” које има дуг већи од 850.000 КМ. Он је додао да Нинковић није потписао одлуку о кредитном задужењу за рјешавање проблема водоснабдијевања на Мањачи.

-Једино је СНСД у Бањалуци против прихода од пореза на непокретности који износи 10 милиона КМ - казао је Станивуковић, те упитао зашто је са дневног реда повучена одлука о субвенцијама и суфинансирању у јавном градском и приградском превозу. Станивуковић сматра да скупштинска већина не разумије сврху резолуције о кладионицама. У градском парламенту у току је пауза до 16 часова када је предвиђен наставак засједања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана