Skupština grada: Usvojen dnevni red sa 50 tačaka

J.Sa.
Skupština grada: Usvojen dnevni red sa 50 tačaka

BANjALUKA - Nakon višečasovnog zasjedanja, danas je Skupština grada Banjaluka usvojila dnevni red sjednice sa ukupno 50 tačaka. Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da je sa dnevnog reda današnje sjednice povučeno 10 tačaka, te je naknadno uvršteno 11 novih tačaka.

-Dostavljen je Prijedlog rezolucije o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova u blizini škola, koja je po svojoj formi neobavezujući akt, koji ne proizvodi nikakve pravne posljedice - rekao je Ninković.

Naglasio je da se ovdje radi o populističkom aktu kojim gradonačelnik Draško Stanivuković želi da dobije medijsku popularnost.

-Biće interesantno da vidimo podatak koliko je kladionica otvoreno u vrijeme mandata Stanivukovića, te koliko je inspekcijskih kontrola obavljeno - rekao je Ninković.

Naglasio je da podržava izgradnju novih vrtića, kao i da Stanivukoviću nudi pola sredstava od stope poreza na nepokretnosti za njegove projekte, a pola građanima za izjednačavanje subvencija za vrtiće.

-Potrebna su sistemska rješenja kada je riječ o subvencijama za predškolske ustanove. Kada je riječ o problemu vodosnabdijevanja na Manjači, priča je pretvorena u političku borbu - naveo je Ninković.

Dodao je kako je interesantno slušati kako pojedinci imaju obraza da pričaju isto i da ga optužuju kada je njegov rad u pitanju. Stanivuković je rekao da će tražiti vanrednu sjednicu o banjalučkom preduzeću „Akvana” koje ima dug veći od 850.000 KM. On je dodao da Ninković nije potpisao odluku o kreditnom zaduženju za rješavanje problema vodosnabdijevanja na Manjači.

-Jedino je SNSD u Banjaluci protiv prihoda od poreza na nepokretnosti koji iznosi 10 miliona KM - kazao je Stanivuković, te upitao zašto je sa dnevnog reda povučena odluka o subvencijama i sufinansiranju u javnom gradskom i prigradskom prevozu. Stanivuković smatra da skupštinska većina ne razumije svrhu rezolucije o kladionicama. U gradskom parlamentu u toku je pauza do 16 časova kada je predviđen nastavak zasjedanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana