Скупштина града о порезу на непокретности и нацрту ребаланса буџета за ову годину

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Скупштина града Бањалука одржаће данас сједницу на чијем су дневном реду Нацрт овогодишњег ребаланса буџета и утврђивање стопе пореза на непокретности.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је Срни да ће се на дневном реду наћи 49 тачака за које се нада да ће бити усвојене.

Нинковић је навео да Нацрт ребаланса буџета износи 222.992.000 КМ, те да је у односу на почетни буџет за ову годину повећан за више од 11 милиона КМ.

Он је навео да ће се на дневном реду наћи и тачка која се односи на реорганизацију предузећа “Аквана” гдје се укида свако могуће право Скупштине града да као оснивач утиче на одлуке.

На дневном реду наћи ће се и сет регулационих планова који већ неколико засједања нису били предмет разматрања, као и питање субвенција у превозу.

Пред одборницима ће бити и сет приједлога одлука о замјени некретнина са индивидуалним лицима у Бањалуци, као и приједлог одлуке о кредитном задужењу за финансирање капиталних инвестиција, а ријеч је о 1,5 милион КМ који се односе на финансирање пројекта изградње спортске гимназије - спортског одјељења у Гимназији.

Засједање је заказано за 9.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана