Skupština grada o porezu na nepokretnosti i nacrtu rebalansa budžeta za ovu godinu

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Skupština grada Banjaluka održaće danas sjednicu na čijem su dnevnom redu Nacrt ovogodišnjeg rebalansa budžeta i utvrđivanje stope poreza na nepokretnosti.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je Srni da će se na dnevnom redu naći 49 tačaka za koje se nada da će biti usvojene.

Ninković je naveo da Nacrt rebalansa budžeta iznosi 222.992.000 KM, te da je u odnosu na početni budžet za ovu godinu povećan za više od 11 miliona KM.

On je naveo da će se na dnevnom redu naći i tačka koja se odnosi na reorganizaciju preduzeća “Akvana” gdje se ukida svako moguće pravo Skupštine grada da kao osnivač utiče na odluke.

Na dnevnom redu naći će se i set regulacionih planova koji već nekoliko zasjedanja nisu bili predmet razmatranja, kao i pitanje subvencija u prevozu.

Pred odbornicima će biti i set prijedloga odluka o zamjeni nekretnina sa individualnim licima u Banjaluci, kao i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje kapitalnih investicija, a riječ je o 1,5 milion KM koji se odnose na finansiranje projekta izgradnje sportske gimnazije - sportskog odjeljenja u Gimnaziji.

Zasjedanje je zakazano za 9.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana