Сједница Скупштине града: Одборници у клупе сјели без маски

ГС
Сједница Скупштине града: Одборници у клупе сјели без маски

БАЊАЛУКА - Шеста сједница Скупштине града Бањалука настављена је јутрос у девет часова, а на самом се почетку наметнуло питање поштовања епидемиолошких мјера јер дио присутних одборника и представника Градске управе није носио маске, преносе медији у Српској.

Пошто се нико није освртао на ту чињеницу, одборник СНСД-а Маринко Умичевић је упитао да ли је обавезно да се носе маске.

– Видим да се нико не обазире што поједини не носе маске од одборника до новинара и других присутних. Да ли стварно желимо да се понови сценариј који смо имали прошли пут? – упитао је Умичевић.

Сједница је, наиме,  12. октобра прекинута јер је утврђено да је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић позитиван на вирус корона.

Одборница СНСД-а и директор Дома здравља Невена Тодоровић је рекла да су обавезно ношење маски наложили Градски и Републички штаб.

– Јутрос нису испоштоване епидемиолошке мјере, не носе сви маске, а није ни испоштовано ни мјерење температуре на улазу. Нема потребе да се поново прави скандал, ми овдје требамо бити примјер – рекла је она.

Навела је да је због свега што се дешавало задњи пут на Скупштини десило нешто из рубрике „ вјеровали или не”.

– Град Бањалука је пријавио Републичкој инспекцији своју Хигијенско епидемиолошку службу (ХЕС) града за нерегуларности у раду на посљедњем скупштинском засједању, када смо се сви понашали онако како смо се понашали и направили драму око тога – рекла је Тодоровићева.

Након тога је пресједник Скупштине града Младен Илић наредио да сви присутни одборници и представници Одјељења ставе маске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана