Sjednica Skupštine grada: Odbornici u klupe sjeli bez maski

GS
Sjednica Skupštine grada: Odbornici u klupe sjeli bez maski

BANjALUKA - Šesta sjednica Skupštine grada Banjaluka nastavljena je jutros u devet časova, a na samom se početku nametnulo pitanje poštovanja epidemioloških mjera jer dio prisutnih odbornika i predstavnika Gradske uprave nije nosio maske, prenose mediji u Srpskoj.

Pošto se niko nije osvrtao na tu činjenicu, odbornik SNSD-a Marinko Umičević je upitao da li je obavezno da se nose maske.

– Vidim da se niko ne obazire što pojedini ne nose maske od odbornika do novinara i drugih prisutnih. Da li stvarno želimo da se ponovi scenarij koji smo imali prošli put? – upitao je Umičević.

Sjednica je, naime,  12. oktobra prekinuta jer je utvrđeno da je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić pozitivan na virus korona.

Odbornica SNSD-a i direktor Doma zdravlja Nevena Todorović je rekla da su obavezno nošenje maski naložili Gradski i Republički štab.

– Jutros nisu ispoštovane epidemiološke mjere, ne nose svi maske, a nije ni ispoštovano ni mjerenje temperature na ulazu. Nema potrebe da se ponovo pravi skandal, mi ovdje trebamo biti primjer – rekla je ona.

Navela je da je zbog svega što se dešavalo zadnji put na Skupštini desilo nešto iz rubrike „ vjerovali ili ne”.

– Grad Banjaluka je prijavio Republičkoj inspekciji svoju Higijensko epidemiološku službu (HES) grada za neregularnosti u radu na posljednjem skupštinskom zasjedanju, kada smo se svi ponašali onako kako smo se ponašali i napravili dramu oko toga – rekla je Todorovićeva.

Nakon toga je presjednik Skupštine grada Mladen Ilić naredio da svi prisutni odbornici i predstavnici Odjeljenja stave maske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana