Сједница Скупштине града 26. маја - на дневном реду 76 тачака

Срна
Сједница Скупштине града 26. маја - на дневном реду 76 тачака

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града Бањалука биће одржана 26. маја, на којој ће одборници разматрати 76 тачака дневног реда, одлучено је на данашњој сједници скупштинског Колегијума.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је на дневном реду ове сједнице 20 регулационих планова, који су детаљно изанализирани како би се уредила област градње у Бањалуци, саопштено је из Управе града.

"По први пут, ови регулациони планови су у складу са будућим преднацртом Урбанистичког плана који нас очекује за 20 дана. Након 35 година, Бањалука ће добити овај важан документ и самим тим нећемо више имати овако учестале измјене регулационих планова", рекао је Станивуковић.

Он је навео да ће се на сједници разматрати и одлука о јавном окупљању, која ће предвиђати да све локације у граду буду локације слободног јавног окупљања.

На дневном реду сједнице је и одлука о комуналној такси.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да су међу 76 тачака и извјештаји о раду градских предузећа и установа из прошле године, те њихови програми за ову годину, као и више одлука о додјели простора у закуп под посебним условима.

Он је напоменуо да извјештаји предузећа, установа и организација овај пут долазе са закашњењем с обзиром на то да је помјерен датум локалних избора.

Почетак сједнице заказан је у 9.00 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана