Sjednica Skupštine grada 26. maja - na dnevnom redu 76 tačaka

Srna
Sjednica Skupštine grada 26. maja - na dnevnom redu 76 tačaka

BANjALUKA - Sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana 26. maja, na kojoj će odbornici razmatrati 76 tačaka dnevnog reda, odlučeno je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je na dnevnom redu ove sjednice 20 regulacionih planova, koji su detaljno izanalizirani kako bi se uredila oblast gradnje u Banjaluci, saopšteno je iz Uprave grada.

"Po prvi put, ovi regulacioni planovi su u skladu sa budućim prednacrtom Urbanističkog plana koji nas očekuje za 20 dana. Nakon 35 godina, Banjaluka će dobiti ovaj važan dokument i samim tim nećemo više imati ovako učestale izmjene regulacionih planova", rekao je Stanivuković.

On je naveo da će se na sjednici razmatrati i odluka o javnom okupljanju, koja će predviđati da sve lokacije u gradu budu lokacije slobodnog javnog okupljanja.

Na dnevnom redu sjednice je i odluka o komunalnoj taksi.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da su među 76 tačaka i izvještaji o radu gradskih preduzeća i ustanova iz prošle godine, te njihovi programi za ovu godinu, kao i više odluka o dodjeli prostora u zakup pod posebnim uslovima.

On je napomenuo da izvještaji preduzeća, ustanova i organizacija ovaj put dolaze sa zakašnjenjem s obzirom na to da je pomjeren datum lokalnih izbora.

Početak sjednice zakazan je u 9.00 časova.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana