“Седмица” стартује од 2. новембра

Невена Рељић
“Седмица” стартује од 2. новембра

БАЊАЛУКА - Нова градска линија број 7, која ће спојити неколико насеља у Бањалуци са Универзитетским клиничким центром Републике Српске (УКЦ РС), саобраћаће од 2. новембра умјесто од нове године, како је раније било најављено.

Шеф Одсјека за саобраћај у Градској управи Славко Давидовић казао је да ће нова траса аутобуског превоза полазити са Лауша, а преко новоизграђене саобраћајнице на мјесту некадашњег воћњака скретаће до УКЦ-а РС.

- Затим ће ићи кроз Зеленгорску улицу и улицу Ранка Шипке до Народног позоришта Републике Српске, те ће скретати у центар града до Зеленог моста и завршавати руту код Творнице обуће “Бема” - објаснио је Давидовић.

Почетно стајалиште линије на Лаушу поклапаће се са почетним стајалиштем линије број 6, а код “Беме” са почетним стајалиштем линије број 13.

Давидовић је казао и да су на одређеном броју линија измијенили и прилагодили и вријеме полазака.

- Пратимо ситуацију у граду и што се тиче нових насеља и отварања те у складу с тим обављамо пуштање нових линија као и њихово преусмјеравање - рекао је Давидовић.

На шестој ванредној сједници Скупштине града донесена је одлука да се субвенцијама помогне привредним друштвима која обављају јавни превоз на подручју града и у ту сврху ће до краја године из буџета града бити издвојено 450.000 КМ.

- Анализирајући број карата, можемо рећи да је смањен број путника због ситуације изазване пандемијом вируса корона, али редукције полазака неће бити без обзира на мањи број карата - нагласио је Давидовић.

Додао је да је од 1. септембра почела субвенција ђачких карата као и да је њихова цијена умањена за десет марака.

Одборник у Скупштини града Миленко Јаћимовић рекао је за “Глас Српске” да са терена неријетко добијају захтјеве грађана за продужење или увођење нових линија.

- Отварање линије број 7 је од великог значаја за становнике многих насеља. Постоји проблем продужења линије 39А до цркве на Дракулићу, гдје становници више од 250 кућа имају потребу за јавним превозом - закључио је Јаћимовић.

Нова стајалишта

Славко Давидовић најавио је и да ће неколико линија бити преусмјерено поред Тржног центра “Делта планет”.

- Биће изграђена и нова стајалишта за аутобусе код Административног центра Владе Републике Српске - рекао је Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана