“Sedmica” startuje od 2. novembra

Nevena Reljić
“Sedmica” startuje od 2. novembra

BANjALUKA - Nova gradska linija broj 7, koja će spojiti nekoliko naselja u Banjaluci sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske (UKC RS), saobraćaće od 2. novembra umjesto od nove godine, kako je ranije bilo najavljeno.

Šef Odsjeka za saobraćaj u Gradskoj upravi Slavko Davidović kazao je da će nova trasa autobuskog prevoza polaziti sa Lauša, a preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg voćnjaka skretaće do UKC-a RS.

- Zatim će ići kroz Zelengorsku ulicu i ulicu Ranka Šipke do Narodnog pozorišta Republike Srpske, te će skretati u centar grada do Zelenog mosta i završavati rutu kod Tvornice obuće “Bema” - objasnio je Davidović.

Početno stajalište linije na Laušu poklapaće se sa početnim stajalištem linije broj 6, a kod “Beme” sa početnim stajalištem linije broj 13.

Davidović je kazao i da su na određenom broju linija izmijenili i prilagodili i vrijeme polazaka.

- Pratimo situaciju u gradu i što se tiče novih naselja i otvaranja te u skladu s tim obavljamo puštanje novih linija kao i njihovo preusmjeravanje - rekao je Davidović.

Na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine grada donesena je odluka da se subvencijama pomogne privrednim društvima koja obavljaju javni prevoz na području grada i u tu svrhu će do kraja godine iz budžeta grada biti izdvojeno 450.000 KM.

- Analizirajući broj karata, možemo reći da je smanjen broj putnika zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona, ali redukcije polazaka neće biti bez obzira na manji broj karata - naglasio je Davidović.

Dodao je da je od 1. septembra počela subvencija đačkih karata kao i da je njihova cijena umanjena za deset maraka.

Odbornik u Skupštini grada Milenko Jaćimović rekao je za “Glas Srpske” da sa terena nerijetko dobijaju zahtjeve građana za produženje ili uvođenje novih linija.

- Otvaranje linije broj 7 je od velikog značaja za stanovnike mnogih naselja. Postoji problem produženja linije 39A do crkve na Drakuliću, gdje stanovnici više od 250 kuća imaju potrebu za javnim prevozom - zaključio je Jaćimović.

Nova stajališta

Slavko Davidović najavio je i da će nekoliko linija biti preusmjereno pored Tržnog centra “Delta planet”.

- Biće izgrađena i nova stajališta za autobuse kod Administrativnog centra Vlade Republike Srpske - rekao je Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana