Санирана Љевчанска улица

И. Б.
Санирана Љевчанска улица

Упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији, претходних дана успјешно је окончана санација Љевчанске улице на Петрићевцу, која је због преусмјеравања саобраћаја током извођења радова на изградњи пута у правцу Мотика претрпјела значајна оштећења.

Из Одјељења за саобраћај и путеве су казали да је након завршетка изградње улице Краља Александра Првог Карађорђевића почела обнова Љевчанске улице, како је раније планирано.

- Ова саобраћајница је за вријеме извођења радова служила као обилазница, те је усљед великог саобраћајног оптерећења у значајној мјери била оштећена - рекли су из овог одјељења.

Истакли су да је извршена замјена слабоносивог тла и уградња тампона, након чега је асфалтирана саобраћајница у пуном путном профилу, у дужини око 600 метара.

- Радови су изведени у оквиру редовног одржавања градских асфалтних саобраћајница, а вриједност инвестиције износи око 100.000 КМ. Послије санације Љевчанске улице, у овом дијелу Петрићевца остало нам је да санирамо Банијску улицу и то послије изградње канализације, како смо то раније договорили са мјештанима - рекли су из ресорног одјељења.

Нагласили су да је у изградњу улице Краља Александра Првог Карађорђевића уложено више од два милиона КМ, а дотрајалу саобраћајницу замијенио је савремени пут широк шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, новим водоводом, као и јавном расвјетом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана