Sanirana Ljevčanska ulica

I. B.
Sanirana Ljevčanska ulica

Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, prethodnih dana uspješno je okončana sanacija Ljevčanske ulice na Petrićevcu, koja je zbog preusmjeravanja saobraćaja tokom izvođenja radova na izgradnji puta u pravcu Motika pretrpjela značajna oštećenja.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su kazali da je nakon završetka izgradnje ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića počela obnova Ljevčanske ulice, kako je ranije planirano.

- Ova saobraćajnica je za vrijeme izvođenja radova služila kao obilaznica, te je usljed velikog saobraćajnog opterećenja u značajnoj mjeri bila oštećena - rekli su iz ovog odjeljenja.

Istakli su da je izvršena zamjena slabonosivog tla i ugradnja tampona, nakon čega je asfaltirana saobraćajnica u punom putnom profilu, u dužini oko 600 metara.

- Radovi su izvedeni u okviru redovnog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica, a vrijednost investicije iznosi oko 100.000 KM. Poslije sanacije Ljevčanske ulice, u ovom dijelu Petrićevca ostalo nam je da saniramo Banijsku ulicu i to poslije izgradnje kanalizacije, kako smo to ranije dogovorili sa mještanima - rekli su iz resornog odjeljenja.

Naglasili su da je u izgradnju ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića uloženo više od dva miliona KM, a dotrajalu saobraćajnicu zamijenio je savremeni put širok šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom, kao i javnom rasvjetom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana