Санирана Љевчанска улица

Срна
Санирана Љевчанска улица

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Петрићевац санирана је Љевчанска улица, а вриједност инвестиције је 100.000 КМ, саопштено је данас из Градске управе.

У градском Одјељењу за саобраћај и путеве кажу да је, након завршетка радова на Улици краља Александра Првог Карађорђевића ових дана санирана Љевчанска улица, која је служила као обилазница, те је усљед великог саобраћајног оптерећења у значајној мјери оштећена.

Из овог одјељења наводе да је замијењено слабоносиво тло и уграђени тампони, након чега је асфалтирано 600 метара саобраћајнице у пуном путном профилу, те да су радови изведени, упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији и у оквиру редовног одржавања градских саобраћајница.

“Послије санације Љевчанске улице, у овом дијелу Петрићевца, остало нам је да санирамо Банијску улицу, и то послије изградње канализације, како смо то раније договорили са мјештанима”, кажу у ресорном одјељењу.

Из Градске управе наводе да је у изградњу Улице краља Александра Првог Карађорђевића уложено више од два милиона КМ, а дотрајалу саобраћајницу замијенио је савремен пут ширине од шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и кишном канализацијом, новим водоводом, као и јавном расвјетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана