Sanirana Ljevčanska ulica

Srna
Sanirana Ljevčanska ulica

BANjALUKA - U banjalučkom naselju Petrićevac sanirana je Ljevčanska ulica, a vrijednost investicije je 100.000 KM, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da je, nakon završetka radova na Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića ovih dana sanirana Ljevčanska ulica, koja je služila kao obilaznica, te je usljed velikog saobraćajnog opterećenja u značajnoj mjeri oštećena.

Iz ovog odjeljenja navode da je zamijenjeno slabonosivo tlo i ugrađeni tamponi, nakon čega je asfaltirano 600 metara saobraćajnice u punom putnom profilu, te da su radovi izvedeni, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i u okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica.

“Poslije sanacije Ljevčanske ulice, u ovom dijelu Petrićevca, ostalo nam je da saniramo Banijsku ulicu, i to poslije izgradnje kanalizacije, kako smo to ranije dogovorili sa mještanima”, kažu u resornom odjeljenju.

Iz Gradske uprave navode da je u izgradnju Ulice kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića uloženo više od dva miliona KM, a dotrajalu saobraćajnicu zamijenio je savremen put širine od šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i kišnom kanalizacijom, novim vodovodom, kao i javnom rasvjetom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana