Санација ударних рупа у двије улице

А. С.
Санација ударних рупа у двије улице

БАЊАЛУКА - Редовно одржавање градских саобраћајница и крпљење рупа ових дана је интензивирано, а очекује се да неколико критичних тачака буде санирано најкасније до краја ове седмице.

У току су тренутно радови на санацији већих рупа у улицама Слободана Кустурића и Од Змијања Рајка, гдје су оштећења утицала на безбједност саобраћаја.

- У ове двије улице ускоро ће бити саниране рупе на које су се жалили мјештани и возачи. Постављена је и прописна сигнализација, а возаче молимо за стрпљење док радови не буду завршени. У улици Од Змијања Рајка за ову годину планирали смо и веће радове, јер је асфалт већ дужи период у лошем стању - казали су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

За одржавање путева ове године у буџету је планирано око 1,3 милиона КМ, од чега ће за санацију рупа на коловозу, бетонских елемената и пропуста, те наношење асфалта бити издвојено око 650.000 КМ.

- Због нових инвестиција и путева које планирамо да градимо, не смијемо да се опустимо и заборавимо постојећу мрежу и њено одржавање. У нашој надлежности је око 2.200 километара путева и надамо се да грађани имају разумијевања ако не стигнемо све одмах да санирамо - казали су из одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана