Sanacija udarnih rupa u dvije ulice

A. S.
Sanacija udarnih rupa u dvije ulice

BANjALUKA - Redovno održavanje gradskih saobraćajnica i krpljenje rupa ovih dana je intenzivirano, a očekuje se da nekoliko kritičnih tačaka bude sanirano najkasnije do kraja ove sedmice.

U toku su trenutno radovi na sanaciji većih rupa u ulicama Slobodana Kusturića i Od Zmijanja Rajka, gdje su oštećenja uticala na bezbjednost saobraćaja.

- U ove dvije ulice uskoro će biti sanirane rupe na koje su se žalili mještani i vozači. Postavljena je i propisna signalizacija, a vozače molimo za strpljenje dok radovi ne budu završeni. U ulici Od Zmijanja Rajka za ovu godinu planirali smo i veće radove, jer je asfalt već duži period u lošem stanju - kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Za održavanje puteva ove godine u budžetu je planirano oko 1,3 miliona KM, od čega će za sanaciju rupa na kolovozu, betonskih elemenata i propusta, te nanošenje asfalta biti izdvojeno oko 650.000 KM.

- Zbog novih investicija i puteva koje planiramo da gradimo, ne smijemo da se opustimo i zaboravimo postojeću mrežu i njeno održavanje. U našoj nadležnosti je oko 2.200 kilometara puteva i nadamo se da građani imaju razumijevanja ako ne stignemo sve odmah da saniramo - kazali su iz odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana