Сајам "Бањалука Експо 2024" посјетило више од 15.000 људи

СРНА
Сајам "Бањалука Експо 2024" посјетило више од 15.000 људи

БАЊАЛУКА - Први Међународни сајам привреде "Бањалука Експо 2024", посјетило је више од 15.000 људи, а током три дана ова манифестација окупила је 300 излагача из 10 земаља.

Предсједник Управе сајма Славиша Ковачевић рекао је да је "Бањалука Експо" био прилика за окупљања привредника из читавог региона како би размијенили искустава, идеја и визија, као и мјесто повезивања, сарадње и склапања партнерстава, саопштено је бањалучке ИТ компаније "РС консалтинг енд трејд" која је један од организатора привредне манифестације.

"Ово је била савремена међународна изложба у области грађевинарства, металске и електро индустрије, дрвне индустрије, технике и кућних апарата, ИТ сектора – електронике и роботике, некретнина, архитектуре и пројектовања. Учествовали су и излагачи из банкарског сектора, микрокредитних организација, осигуравајућих друштава, те осталих финансијских институција из читаве БиХ", рекао је Ковачевић.

У саопштењу је наведено да су током три дана Сајма одржане панел-дискусије и конференције са више од 30 говорника из области привреде и економије, а било је ријечи и о економској регионалној сарадњи, данас и у будућности.

Актуелна тема била је и развој пројеката соларних електрана, њихов утицај на карбонски отисак и енергетску независност привредника.

Сајму је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је изјавио да је у данашње вријеме велики изазов бити дио реалног сектора, будући да је цијели свијет у хаосу и проблемима због рецесије, те најавио да ће наредне године ова манифестација бити још већа и боља.

Манифестацији су присуствовали представници бројних организација, министарстава, агенција и финансијских институција.

Излагачи су се представили на више од 15.000 метара квадратних простора у студентском кампусу, од чега је 6.000 на било отвореном.

Сајам "Бањалука Експо 2024" организовале су бањалучке компаније "РС консалтинг енд трејд" и "Елит фер", уз институционалну подршку Владе Републике Српске, Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Спољнотрговинске коморе БиХ, Привредне коморе Републике Српске и града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана