Sajam "Banjaluka Ekspo 2024" posjetilo više od 15.000 ljudi

SRNA
Sajam "Banjaluka Ekspo 2024" posjetilo više od 15.000 ljudi

BANjALUKA - Prvi Međunarodni sajam privrede "Banjaluka Ekspo 2024", posjetilo je više od 15.000 ljudi, a tokom tri dana ova manifestacija okupila je 300 izlagača iz 10 zemalja.

Predsjednik Uprave sajma Slaviša Kovačević rekao je da je "Banjaluka Ekspo" bio prilika za okupljanja privrednika iz čitavog regiona kako bi razmijenili iskustava, ideja i vizija, kao i mjesto povezivanja, saradnje i sklapanja partnerstava, saopšteno je banjalučke IT kompanije "RS konsalting end trejd" koja je jedan od organizatora privredne manifestacije.

"Ovo je bila savremena međunarodna izložba u oblasti građevinarstva, metalske i elektro industrije, drvne industrije, tehnike i kućnih aparata, IT sektora – elektronike i robotike, nekretnina, arhitekture i projektovanja. Učestvovali su i izlagači iz bankarskog sektora, mikrokreditnih organizacija, osiguravajućih društava, te ostalih finansijskih institucija iz čitave BiH", rekao je Kovačević.

U saopštenju je navedeno da su tokom tri dana Sajma održane panel-diskusije i konferencije sa više od 30 govornika iz oblasti privrede i ekonomije, a bilo je riječi i o ekonomskoj regionalnoj saradnji, danas i u budućnosti.

Aktuelna tema bila je i razvoj projekata solarnih elektrana, njihov uticaj na karbonski otisak i energetsku nezavisnost privrednika.

Sajmu je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je izjavio da je u današnje vrijeme veliki izazov biti dio realnog sektora, budući da je cijeli svijet u haosu i problemima zbog recesije, te najavio da će naredne godine ova manifestacija biti još veća i bolja.

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici brojnih organizacija, ministarstava, agencija i finansijskih institucija.

Izlagači su se predstavili na više od 15.000 metara kvadratnih prostora u studentskom kampusu, od čega je 6.000 na bilo otvorenom.

Sajam "Banjaluka Ekspo 2024" organizovale su banjalučke kompanije "RS konsalting end trejd" i "Elit fer", uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana