Са улице склоњено 29 бескућника

М. С.
Са улице склоњено 29 бескућника

БАЊАЛУКА - У Прихватној станици за одрасла и стара лица у склопу Геронтолошког центра, током ове године смјештај је нашло 29 особа затечених у скитњи.

Казали су ово за “Глас Српске” из Центра за социјални рад и додали да је током прошле године у станицу смјештено 25 лица који су постали бескућници.

- Ситуација изазвана вирусом корона значајно је повећала број захтјева у центру као и погоршања здравственог стања када се ради о одраслим и старим лицима - навели су из Центра.

Додали су да станица врши прихват и краткотрајни смјештај лица којима је хитно потребан дом, исхрана, примјена здравствено-хигијенских мјера, утврђивање њиховог идентитета и пребивалишта, сачињавања налаза о њиховом понашању, с циљем да се организује безбједан повратак лица у породицу или у неки други вид збрињавања.

- Прихватна станица има осам лежаја, а свим корисницима обезбиједимо смјештај, храну, здравствену његу и заштиту, услуге социјалног радника и културно-забавног живота - рекли су из Центра. Особе затечене у скитњи могу да бораве пет дана у овој установи, а само у изузетним случајевима 30 дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана