С прољећем још љепши поглед на град

Ј. Са.
С прољећем још љепши поглед на град

БАЊАЛУКА - Поглед на Бањалуку најљепши је са Бањ брда, због чега ћемо изградњу видиковца на овој локацији завршити на прољеће и посјетиоцима омогућити осјећај као да им је град на длану.

Рекао је то градоначелник Драшко Станивуковић који је јуче посјетио Бањ брдо и истакао да је ријеч о пројекту вриједном више од пола милиона КМ, кроз који ће бити изграђен простор површине 250 метара квадратних.

- Пројектанти су прилагодили рјешење локацији и тлу, водећи рачуна да се при изградњи овог видиковца сачува свако дрво. На видиковцу истовремено ће моћи стајати 200 људи. Уз посебну амбијенталну расвјету ово ће засигурно учинити Бањ брдо атрактивнијом локацијом - рекао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, у току су и преговори о санацији споменика на Бањ брду, као и изградња нових стаза до Бањ брда.

- Након што смо уредили шеталиште од Градског до Зеленог моста, планирамо да уредимо обале Врбаса од ресторана “Алибаба” до плаже у Српским топлицама и даље према Врућици, што ће бити три до четири километра уређеног шеталишта уз ријеку. План је да уредимо и стазе које воде од Врућице до Бањ брда - појаснио је Станивуковић.

Бориша Мандић из Одјељења за комуналне послове истакао је да градска администрација од прошле године активно гради видиковац на Бањ брду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана