S proljećem još ljepši pogled na grad

J. Sa.
S proljećem još ljepši pogled na grad

BANjALUKA - Pogled na Banjaluku najljepši je sa Banj brda, zbog čega ćemo izgradnju vidikovca na ovoj lokaciji završiti na proljeće i posjetiocima omogućiti osjećaj kao da im je grad na dlanu.

Rekao je to gradonačelnik Draško Stanivuković koji je juče posjetio Banj brdo i istakao da je riječ o projektu vrijednom više od pola miliona KM, kroz koji će biti izgrađen prostor površine 250 metara kvadratnih.

- Projektanti su prilagodili rješenje lokaciji i tlu, vodeći računa da se pri izgradnji ovog vidikovca sačuva svako drvo. Na vidikovcu istovremeno će moći stajati 200 ljudi. Uz posebnu ambijentalnu rasvjetu ovo će zasigurno učiniti Banj brdo atraktivnijom lokacijom - rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, u toku su i pregovori o sanaciji spomenika na Banj brdu, kao i izgradnja novih staza do Banj brda.

- Nakon što smo uredili šetalište od Gradskog do Zelenog mosta, planiramo da uredimo obale Vrbasa od restorana “Alibaba” do plaže u Srpskim toplicama i dalje prema Vrućici, što će biti tri do četiri kilometra uređenog šetališta uz rijeku. Plan je da uredimo i staze koje vode od Vrućice do Banj brda - pojasnio je Stanivuković.

Boriša Mandić iz Odjeljenja za komunalne poslove istakao je da gradska administracija od prošle godine aktivno gradi vidikovac na Banj brdu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana