Резултати рада Фондације “Здрава Бањалука”: Засађено више од 2.000 садница

Ј. Т.
Резултати рада Фондације “Здрава Бањалука”: Засађено више од 2.000 садница

БАЊАЛУКА - Град Бањалука је основао фондацију “Здрава Бањалука”, која има за циљ рјешавање проблема са којима се град суочава, а тичу се загађења ваздуха и животне средине.

У протеклој години без новца за садњу у буџету, град је имао засађених садница колико за претходне три године, поручио је градски менаџер Бојан Кресојевић.

- Засадили смо преко 2.000 различитих садница у вриједности од 300.000 КМ, и то из донаторских средстава. С друге стране, ту је и највећи градски парк који планирамо да градимо у близини шопинг центра “Делта планет”- казао је Кресојевић.

Истакао је да су саобраћај  и систем гријања највећи загађивачи ваздуха у граду и додао да је стратешко опредјељење града успостављање јавног превоза и да се његов степен коришћења повећа.

- Субвенционисаћемо јавни превоз, а из буџета је намијењено 1,2 милиона КМ. На тај начин ћемо подстицати кориснике да чешће користе јавни превоз. Када више људи буде користило јавни превоз, смањиће се број аутомобила на улицама града – рекао је Кресојевић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана