Rezultati rada Fondacije “Zdrava Banjaluka”: Zasađeno više od 2.000 sadnica

J. T.
Rezultati rada Fondacije “Zdrava Banjaluka”: Zasađeno više od 2.000 sadnica

BANjALUKA - Grad Banjaluka je osnovao fondaciju “Zdrava Banjaluka”, koja ima za cilj rješavanje problema sa kojima se grad suočava, a tiču se zagađenja vazduha i životne sredine.

U protekloj godini bez novca za sadnju u budžetu, grad je imao zasađenih sadnica koliko za prethodne tri godine, poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

- Zasadili smo preko 2.000 različitih sadnica u vrijednosti od 300.000 KM, i to iz donatorskih sredstava. S druge strane, tu je i najveći gradski park koji planiramo da gradimo u blizini šoping centra “Delta planet”- kazao je Kresojević.

Istakao je da su saobraćaj  i sistem grijanja najveći zagađivači vazduha u gradu i dodao da je strateško opredjeljenje grada uspostavljanje javnog prevoza i da se njegov stepen korišćenja poveća.

- Subvencionisaćemo javni prevoz, a iz budžeta je namijenjeno 1,2 miliona KM. Na taj način ćemo podsticati korisnike da češće koriste javni prevoz. Kada više ljudi bude koristilo javni prevoz, smanjiće se broj automobila na ulicama grada – rekao je Kresojević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana