Рекреативцима још двије теретане

Ј. С.
Рекреативцима још двије теретане

Бањалука - Нове теретане за вјежбање на отвореном ускоро ће бити изграђене код фудбалског стадиона у Чесми и код новог моста у Обилићеву.

Како су потврдили у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, расписан је тендер за избор извођача радова.  Инвестиција је вриједна око 27.000 КМ.

План је да у ове двије теретане буде постављено по 12 фитнес справа, а изабрани извођач имаће рок од 30 дана за завршетак свих радова.

Како су навели из одјељења, код избора локација за нове теретане води се рачуна о томе да буду постављене на локацијама гдје је мање спортско-рекреативних садржаја, као и на локацијама гдје је примјетна повећана фреквенција рекреативаца.

У граду су у посљедњих десетак година изграђене теретане на отвореном на локацији између Венеција и Ребровачког моста, у парку “Младен Стојановић”, на Бањ брду, у насељу Симе Матавуља, на Старчевици, у Лазареву и у кругу спортско-рекреативног центра “Аквана”.

Из ресорног одјељења су навели да је при крају санација оштећења на справама за вјежбање на отвореном на локацији Бањ брдо и у насељу Симе Матавуља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана