Rekreativcima još dvije teretane

J. S.
Rekreativcima još dvije teretane

Banjaluka - Nove teretane za vježbanje na otvorenom uskoro će biti izgrađene kod fudbalskog stadiona u Česmi i kod novog mosta u Obilićevu.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, raspisan je tender za izbor izvođača radova.  Investicija je vrijedna oko 27.000 KM.

Plan je da u ove dvije teretane bude postavljeno po 12 fitnes sprava, a izabrani izvođač imaće rok od 30 dana za završetak svih radova.

Kako su naveli iz odjeljenja, kod izbora lokacija za nove teretane vodi se računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

U gradu su u posljednjih desetak godina izgrađene teretane na otvorenom na lokaciji između Venecija i Rebrovačkog mosta, u parku “Mladen Stojanović”, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra “Akvana”.

Iz resornog odjeljenja su naveli da je pri kraju sanacija oštećenja na spravama za vježbanje na otvorenom na lokaciji Banj brdo i u naselju Sime Matavulja.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana