Реконструкција Банијске улице од 13. августа

А. С.
Реконструкција Банијске улице од 13. августа

БАЊАЛУКА - На недавно завршеном јавном позиву, предузеће “Грађење Ђурић” изабрано је извођача реконструкције Банијске улице на Петрићевцу. Почетак радова планиран је за 13. август.

Прво ће бити постављене нове цијеви за  канализацију  након чега ће се приступити реконструкцији коловоза. Како су казали у Одјељењу за комуналне послове процијењена вриједност радова  је 160.000 КМ.

Овај пројекат се реализује у оквиру комплетне реконструкције ове улице, која је, заједно са Љевчанском, служила као сервисна саобраћајница приликом изградње нове улице Краља Александра Првог Карађорђевића, када је претрпјела значајна оштећења.

- Иако је одмах почела санација обје улице, мјештани Банијске су затражили да се најприје изгради нова канализациона мрежа, а да се након тога улица поново асфалтира - казали су из овог одјељења.

Након канализације, житељи ове улице добиће и нови асфалт, чиме ће бити ријешен један од горућих инфраструктурних проблема за око 50 домаћинстава у овој улици.

- Завршетком ових радова, наши суграђани добиће модерну улицу - рекао је предсједник мјесне заједнице Петрићевац Зоран Савановић.

 

Mатични уред
Mатични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана