Rekonstrukcija Banijske ulice od 13. avgusta

A. S.
Rekonstrukcija Banijske ulice od 13. avgusta

BANjALUKA - Na nedavno završenom javnom pozivu, preduzeće “Građenje Đurić” izabrano je izvođača rekonstrukcije Banijske ulice na Petrićevcu. Početak radova planiran je za 13. avgust.

Prvo će biti postavljene nove cijevi za  kanalizaciju  nakon čega će se pristupiti rekonstrukciji kolovoza. Kako su kazali u Odjeljenju za komunalne poslove procijenjena vrijednost radova  je 160.000 KM.

Ovaj projekat se realizuje u okviru kompletne rekonstrukcije ove ulice, koja je, zajedno sa Ljevčanskom, služila kao servisna saobraćajnica prilikom izgradnje nove ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, kada je pretrpjela značajna oštećenja.

- Iako je odmah počela sanacija obje ulice, mještani Banijske su zatražili da se najprije izgradi nova kanalizaciona mreža, a da se nakon toga ulica ponovo asfaltira - kazali su iz ovog odjeljenja.

Nakon kanalizacije, žitelji ove ulice dobiće i novi asfalt, čime će biti riješen jedan od gorućih infrastrukturnih problema za oko 50 domaćinstava u ovoj ulici.

- Završetkom ovih radova, naši sugrađani dobiće modernu ulicu - rekao je predsjednik mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana