Редовно гријање и током епидемије

Илијана Божић
Редовно гријање и током епидемије

БАЊАЛУКА - Предузеће “Еко топлане” предузело је све мјере заштите у складу са препорукама и наредбама надлежних органа од почетка пандемије и наставило редовну испоруку топлотне енергије, праћење стања на топлификационој мрежи као и благовремено отклањање кварова на дистрибутивном систему.

Из “Еко топлана” су истакли да све радне просторије редовно дезинфикују, те да су запослени дужни да радни простор дезинфикују на почетку и крају радног дана.

- Обезбијеђен је рад од куће за запослене за које је то могуће, док су остали подијељени у тимове и строго се води рачуна о хигијени и придржавању свих прописаних мјера. Када је ријеч о раду Корисничког центра, у складу са препорукама и наредбама надлежних институција увели смо ограничења која се односе на смањење социјалних контаката у оквиру превентивних мјера на сузбијању вируса корона. Рад са корисницима одвија се путем телефона и слањем и-мејлова, без личног контакта - казали су из “Еко топлана”.

Истакли су да се сва документација доставља лично, те да се оставља на портирници на Булевару војводе Живојина Мишића 32, након чега се просљеђује на протокол и даље поступање како не би био заустављан процес редовног рада.

- Изласци на терен по жалбама корисника у вези са појединачним проблемима са гријањем су обустављени до успостављања уобичајеног начина рада. Техничке екипе излазиће на терен једино у случају хаварије на заједничким или кућним инсталацијама - рекли су из “Еко топлана”.

Нагласили су да је тешка ситуација изазвана пандемијом утицала и на њихово пословање у више сегмената.

- Први проблем је знатно мања наплата потраживања у односу на исти период прошле године. Мјере спроведене од стране надлежних органа с циљем сузбијања пандемије кроз смањење социјалног контакта довеле су до значајног ограничења кретања, што се посебно односи на особе старије од 65 година. Осим тога, усљед успоравања привредне активности поједини пословни корисници, и сами суочени са проблемима ликвидности, почињу да касне са плаћањем. С друге стране, примјећујемо да ипак све више корисника користи електронско и мобилно банкарство и у већини случајева измирује своје обавезе на вријеме - истакли су из “Еко топлана”.

Додали су да, у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације свим даваоцима комуналних услуга у РС, не обрачунавају затезне камате корисницима који касне са плаћањем рачуна за потрошњу топлотне енергије у марту, априлу и мају.

- Без обзира на све проблеме у вези са ликвидности, организацијом ланца снабдијевања, као и самом производњом и испоруком топлотне енергије, улажемо максималне напоре како би систем даљинског гријања функционисао у ванредним околностима - рекли су из овог предузећа.

Апел

Из “Еко топлана” апелују на кориснике који су у могућности да и даље своје обавезе измирују на вријеме.

- Молимо све да и даље измирују обавезе на вријеме како бисмо могли наставити наше пословање и успјешно привести крају ову сезону гријања, али и на вријеме започети припреме за сљедећу - рекли су из “Еко топлана”.И. Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана