Redovno grijanje i tokom epidemije

Ilijana Božić
Redovno grijanje i tokom epidemije

BANjALUKA - Preduzeće “Eko toplane” preduzelo je sve mjere zaštite u skladu sa preporukama i naredbama nadležnih organa od početka pandemije i nastavilo redovnu isporuku toplotne energije, praćenje stanja na toplifikacionoj mreži kao i blagovremeno otklanjanje kvarova na distributivnom sistemu.

Iz “Eko toplana” su istakli da sve radne prostorije redovno dezinfikuju, te da su zaposleni dužni da radni prostor dezinfikuju na početku i kraju radnog dana.

- Obezbijeđen je rad od kuće za zaposlene za koje je to moguće, dok su ostali podijeljeni u timove i strogo se vodi računa o higijeni i pridržavanju svih propisanih mjera. Kada je riječ o radu Korisničkog centra, u skladu sa preporukama i naredbama nadležnih institucija uveli smo ograničenja koja se odnose na smanjenje socijalnih kontakata u okviru preventivnih mjera na suzbijanju virusa korona. Rad sa korisnicima odvija se putem telefona i slanjem i-mejlova, bez ličnog kontakta - kazali su iz “Eko toplana”.

Istakli su da se sva dokumentacija dostavlja lično, te da se ostavlja na portirnici na Bulevaru vojvode Živojina Mišića 32, nakon čega se prosljeđuje na protokol i dalje postupanje kako ne bi bio zaustavljan proces redovnog rada.

- Izlasci na teren po žalbama korisnika u vezi sa pojedinačnim problemima sa grijanjem su obustavljeni do uspostavljanja uobičajenog načina rada. Tehničke ekipe izlaziće na teren jedino u slučaju havarije na zajedničkim ili kućnim instalacijama - rekli su iz “Eko toplana”.

Naglasili su da je teška situacija izazvana pandemijom uticala i na njihovo poslovanje u više segmenata.

- Prvi problem je znatno manja naplata potraživanja u odnosu na isti period prošle godine. Mjere sprovedene od strane nadležnih organa s ciljem suzbijanja pandemije kroz smanjenje socijalnog kontakta dovele su do značajnog ograničenja kretanja, što se posebno odnosi na osobe starije od 65 godina. Osim toga, usljed usporavanja privredne aktivnosti pojedini poslovni korisnici, i sami suočeni sa problemima likvidnosti, počinju da kasne sa plaćanjem. S druge strane, primjećujemo da ipak sve više korisnika koristi elektronsko i mobilno bankarstvo i u većini slučajeva izmiruje svoje obaveze na vrijeme - istakli su iz “Eko toplana”.

Dodali su da, u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije svim davaocima komunalnih usluga u RS, ne obračunavaju zatezne kamate korisnicima koji kasne sa plaćanjem računa za potrošnju toplotne energije u martu, aprilu i maju.

- Bez obzira na sve probleme u vezi sa likvidnosti, organizacijom lanca snabdijevanja, kao i samom proizvodnjom i isporukom toplotne energije, ulažemo maksimalne napore kako bi sistem daljinskog grijanja funkcionisao u vanrednim okolnostima - rekli su iz ovog preduzeća.

Apel

Iz “Eko toplana” apeluju na korisnike koji su u mogućnosti da i dalje svoje obaveze izmiruju na vrijeme.

- Molimo sve da i dalje izmiruju obaveze na vrijeme kako bismo mogli nastaviti naše poslovanje i uspješno privesti kraju ovu sezonu grijanja, ali i na vrijeme započeti pripreme za sljedeću - rekli su iz “Eko toplana”.I. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana