Радови у центру Бањалуке извели станаре опет на улицу

J.T.
Радови у центру Бањалуке извели станаре опет на улицу

БАЊАЛУКА - Радови на градњи привременог прикључног пута из Алеје Светог Саве у улицу Симе Шолаје, почели су у јутарњим часовима.

Мјештани бањалучког насеља Центар 1 окупили су се испред некадашњег кина "Козара" како би мирним протестом исказали незадовољство због планиране изградње небодера у комшилуку.

Овај проблем датира већ годинама уназад, а мјештанима је осим изградње вишеспратнице, спорна и градња двосмјерне улице, која пролази до улаза у стамбене зграде, а прави се како би грађевинске машине имале несметан приступ градилишту.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Милко Грмуша рекао је да је јутрос око пет сати постављен је „приступни пут" до градилишта код некадашњег Кина Козара у сувом срцу Бањалуке, код Народног позоришта и зграде Архива, иако није ништа одлучено по бројним жалбама и правним захтјевима околних ЗЕВ-ова и њихових станара.

- Стидим се свих надлежних у градским и републичким органима који се праве мртви и који су понизили овај град и његове људе. Себе понизили нису, јер достојанства или никад нису имали или су га продали - написао је Грмуша на друштвеној мрежи "Фејсбук".


Вишекруна умјесто Станивуковића 

Незадовољни грађани дочекали су шефа одјељења за просторно уређење Вука Вишекруну са поруком да нема рјешења за изградњу улице и да је тренутно у питању чиста снага Града. - Како можете било шта да урадите, када смо уложили жалбу, а нисмо добили одговор? - упитала је једна станарка, гдје је Вишекруна одговорио да постоји извршно рјешење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана