Radovi u centru Banjaluke izveli stanare opet na ulicu

J.T.
Radovi u centru Banjaluke izveli stanare opet na ulicu

BANjALUKA - Radovi na gradnji privremenog priključnog puta iz Aleje Svetog Save u ulicu Sime Šolaje, počeli su u jutarnjim časovima.

Mještani banjalučkog naselja Centar 1 okupili su se ispred nekadašnjeg kina "Kozara" kako bi mirnim protestom iskazali nezadovoljstvo zbog planirane izgradnje nebodera u komšiluku.

Ovaj problem datira već godinama unazad, a mještanima je osim izgradnje višespratnice, sporna i gradnja dvosmjerne ulice, koja prolazi do ulaza u stambene zgrade, a pravi se kako bi građevinske mašine imale nesmetan pristup gradilištu.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Milko Grmuša rekao je da je jutros oko pet sati postavljen je „pristupni put" do gradilišta kod nekadašnjeg Kina Kozara u suvom srcu Banjaluke, kod Narodnog pozorišta i zgrade Arhiva, iako nije ništa odlučeno po brojnim žalbama i pravnim zahtjevima okolnih ZEV-ova i njihovih stanara.

- Stidim se svih nadležnih u gradskim i republičkim organima koji se prave mrtvi i koji su ponizili ovaj grad i njegove ljude. Sebe ponizili nisu, jer dostojanstva ili nikad nisu imali ili su ga prodali - napisao je Grmuša na društvenoj mreži "Fejsbuk".


Višekruna umjesto Stanivukovića 

Nezadovoljni građani dočekali su šefa odjeljenja za prostorno uređenje Vuka Višekrunu sa porukom da nema rješenja za izgradnju ulice i da je trenutno u pitanju čista snaga Grada. - Kako možete bilo šta da uradite, kada smo uložili žalbu, a nismo dobili odgovor? - upitala je jedna stanarka, gdje je Višekruna odgovorio da postoji izvršno rješenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana