Радојичић: За дом у Горњој Пискавици 215.000 КМ из градског буџета

Срна
Радојичић: За дом у Горњој Пискавици 215.000 КМ из градског буџета

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да ће у изградњу друштвеног дома у Горњој Пискавици из градског буџета бити уложено 215.000 КМ.

Након обиласка радова на реконструкцији друштвеног дома у Горњој Пискавици, Радојичић је новинарима рекао да град Бањалука на овај начин наставља циклус изградње и реконструкције друштвених домова широм градског и приградског подручја.

“У међувремену, почиње и прва фаза реконструкције дома у Сарачици, а завршена је обнова или изградња домова у Пискавици, Мишином хану, Крминама и Залужанима”, истакао је Радојичић.
 
Он је подсјетио да је у Горњој Пискавици изграђено и дјечије игралиште, у оквиру малих пројеката које су кандидовале мјесне заједнице.
 
Радојичић је истакао да је највећи проблем овог краја нередовно снабдијевање водом и да је у току реализација пројекта којим ће око 700 домаћинстава добити редовно снабдијевање.

“У оквиру пројекта жВода једанж ради се на изградњи 20 километара цјевовода са новим резервоаром, чиме би до јесени, из новоизграђене фабрике воде жЦрно врелож, домаћинства у Горњој Пискавици требало да добију редовно водоснабдијевање”, истакао је Радојичић.
 
Он је напоменуо да се истовремено ради и водовод за Радосавску за 300 домаћинстава.
 
Предсједник Савјета Мјесне заједнице Горња Пискавица Горан Кнежевић рекао је да је њихов основни захтјев да се омогући стабилно водоснабдијевање.

“Градска управа је разумјела и уважила наше захтјеве и надамо се да ћемо од јесени имати редовно и стабилно водоснабдијевање. Много посла је урађено у области путне инфраструктуре у нашем мјесту, а постављена је и нова јавна расвјета”, истакао је Кнежевић.

Горња Пискавица ће, у наредних неколико мјесеци, добити нови друштвени дом, а према пројекту, у објекту ће, између осталог, бити вишенамјенска сала, која ће служити за разна окупљања мјештана овог краја.

Извођач радова је бањалучко предузеће “Тектон”, а рок за завршетак радова је 120 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана