Radojičić: Za dom u Gornjoj Piskavici 215.000 KM iz gradskog budžeta

Srna
Radojičić: Za dom u Gornjoj Piskavici 215.000 KM iz gradskog budžeta

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da će u izgradnju društvenog doma u Gornjoj Piskavici iz gradskog budžeta biti uloženo 215.000 KM.

Nakon obilaska radova na rekonstrukciji društvenog doma u Gornjoj Piskavici, Radojičić je novinarima rekao da grad Banjaluka na ovaj način nastavlja ciklus izgradnje i rekonstrukcije društvenih domova širom gradskog i prigradskog područja.

“U međuvremenu, počinje i prva faza rekonstrukcije doma u Saračici, a završena je obnova ili izgradnja domova u Piskavici, Mišinom hanu, Krminama i Zalužanima”, istakao je Radojičić.
 
On je podsjetio da je u Gornjoj Piskavici izgrađeno i dječije igralište, u okviru malih projekata koje su kandidovale mjesne zajednice.
 
Radojičić je istakao da je najveći problem ovog kraja neredovno snabdijevanje vodom i da je u toku realizacija projekta kojim će oko 700 domaćinstava dobiti redovno snabdijevanje.

“U okviru projekta žVoda jedanž radi se na izgradnji 20 kilometara cjevovoda sa novim rezervoarom, čime bi do jeseni, iz novoizgrađene fabrike vode žCrno vrelož, domaćinstva u Gornjoj Piskavici trebalo da dobiju redovno vodosnabdijevanje”, istakao je Radojičić.
 
On je napomenuo da se istovremeno radi i vodovod za Radosavsku za 300 domaćinstava.
 
Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević rekao je da je njihov osnovni zahtjev da se omogući stabilno vodosnabdijevanje.

“Gradska uprava je razumjela i uvažila naše zahtjeve i nadamo se da ćemo od jeseni imati redovno i stabilno vodosnabdijevanje. Mnogo posla je urađeno u oblasti putne infrastrukture u našem mjestu, a postavljena je i nova javna rasvjeta”, istakao je Knežević.

Gornja Piskavica će, u narednih nekoliko mjeseci, dobiti novi društveni dom, a prema projektu, u objektu će, između ostalog, biti višenamjenska sala, koja će služiti za razna okupljanja mještana ovog kraja.

Izvođač radova je banjalučko preduzeće “Tekton”, a rok za završetak radova je 120 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana