Радојичић уручио награде најбољим основцима

Srna
Радојичић уручио награде најбољим основцима

БАЊАЛУКА - Поводом школске славе - Светог Саве, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас награде најбољим ученицима из 29 основних школа у овом граду. На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци добили су новчану награду од по 150 КМ и поклон књигу "Староставне горажданске књиге", аутора Биљане Самарџић.



Радојичић је рекао да Град одржава ту традицију да додјелом награда скрене пажњу на најбоље младе људе.

"Није мала ствар међу 16.300 основаца у Бањалуци бити најбољи. Данас су награде добили најбољи ученици из свих 29 основних школа по један ђак, а сутра ће бити награђени ученици средњих школа", додао је Радојичић.

Он је подсјетио да су недавно у Бањалуци уручене спортске стипендије Града за ову годину на основу најбољих спортских резултата и додао да средњошколци још имају право и на стипендије.

"Град већ годинама издваја знатна средства и имамо више од хиљаду стипендиста средњошколаца, по успјеху или по социјалном статусу. То су неке од мјера које Град предузива да бисмо подржали ову дјецу и скренули пажњу јавности на њих", рекао је Радојичић.

Један од награђених ђака је Милана Рајилић, ученик Основне школе /ОШ/ "Иван Горан Ковачић", која је истакла да јој ова награда много значи и представља подстрек за даље образовање и напредовање.

"Захваљујем што сваке године не само мислите, већ и награђујете све нас који идемо путем обасјаним знањем", рекла је Рајилићева, која тренира рукомет у Женском рукометном клубу "Борац".

Награђени ученик Николај Роћеновић који похађа ОШ "Јован Дучић" и Музичку школу "Владо Милошевић" захвалио је за награду, те истакао да је она много важна свим ученицима и да је подстицај за даље учење.

Светосавске награде сутра ће бити уручене и најбољим ученицима бањалучких средњих школа. /крај/бв/мђ/фото

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана