Радојичић уручио награде најбољим основцима

Srna
Радојичић уручио награде најбољим основцима

БАЊАЛУКА - Поводом школске славе - Светог Саве, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас награде најбољим ученицима из 29 основних школа у овом граду. На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци добили су новчану награду од по 150 КМ и поклон књигу "Староставне горажданске књиге", аутора Биљане Самарџић.Радојичић је рекао да Град одржава ту традицију да додјелом награда скрене пажњу на најбоље младе људе.

"Није мала ствар међу 16.300 основаца у Бањалуци бити најбољи. Данас су награде добили најбољи ученици из свих 29 основних школа по један ђак, а сутра ће бити награђени ученици средњих школа", додао је Радојичић.

Он је подсјетио да су недавно у Бањалуци уручене спортске стипендије Града за ову годину на основу најбољих спортских резултата и додао да средњошколци још имају право и на стипендије.

"Град већ годинама издваја знатна средства и имамо више од хиљаду стипендиста средњошколаца, по успјеху или по социјалном статусу. То су неке од мјера које Град предузива да бисмо подржали ову дјецу и скренули пажњу јавности на њих", рекао је Радојичић.

Један од награђених ђака је Милана Рајилић, ученик Основне школе /ОШ/ "Иван Горан Ковачић", која је истакла да јој ова награда много значи и представља подстрек за даље образовање и напредовање.

"Захваљујем што сваке године не само мислите, већ и награђујете све нас који идемо путем обасјаним знањем", рекла је Рајилићева, која тренира рукомет у Женском рукометном клубу "Борац".

Награђени ученик Николај Роћеновић који похађа ОШ "Јован Дучић" и Музичку школу "Владо Милошевић" захвалио је за награду, те истакао да је она много важна свим ученицима и да је подстицај за даље учење.

Светосавске награде сутра ће бити уручене и најбољим ученицима бањалучких средњих школа. /крај/бв/мђ/фото

 

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана