Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima

Srna
Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima

BANjALUKA - Povodom školske slave - Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola u ovom gradu. Na svečanosti u Banskom dvoru, najbolji banjalučki osnovci dobili su novčanu nagradu od po 150 KM i poklon knjigu "Starostavne goraždanske knjige", autora Biljane Samardžić.Radojičić je rekao da Grad održava tu tradiciju da dodjelom nagrada skrene pažnju na najbolje mlade ljude.

"Nije mala stvar među 16.300 osnovaca u Banjaluci biti najbolji. Danas su nagrade dobili najbolji učenici iz svih 29 osnovnih škola po jedan đak, a sutra će biti nagrađeni učenici srednjih škola", dodao je Radojičić.

On je podsjetio da su nedavno u Banjaluci uručene sportske stipendije Grada za ovu godinu na osnovu najboljih sportskih rezultata i dodao da srednjoškolci još imaju pravo i na stipendije.

"Grad već godinama izdvaja znatna sredstva i imamo više od hiljadu stipendista srednjoškolaca, po uspjehu ili po socijalnom statusu. To su neke od mjera koje Grad preduziva da bismo podržali ovu djecu i skrenuli pažnju javnosti na njih", rekao je Radojičić.

Jedan od nagrađenih đaka je Milana Rajilić, učenik Osnovne škole /OŠ/ "Ivan Goran Kovačić", koja je istakla da joj ova nagrada mnogo znači i predstavlja podstrek za dalje obrazovanje i napredovanje.

"Zahvaljujem što svake godine ne samo mislite, već i nagrađujete sve nas koji idemo putem obasjanim znanjem", rekla je Rajilićeva, koja trenira rukomet u Ženskom rukometnom klubu "Borac".

Nagrađeni učenik Nikolaj Roćenović koji pohađa OŠ "Jovan Dučić" i Muzičku školu "Vlado Milošević" zahvalio je za nagradu, te istakao da je ona mnogo važna svim učenicima i da je podsticaj za dalje učenje.

Svetosavske nagrade sutra će biti uručene i najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola. /kraj/bv/mđ/foto

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana