Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima

Srna
Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima

BANjALUKA - Povodom školske slave - Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola u ovom gradu. Na svečanosti u Banskom dvoru, najbolji banjalučki osnovci dobili su novčanu nagradu od po 150 KM i poklon knjigu "Starostavne goraždanske knjige", autora Biljane Samardžić.



Radojičić je rekao da Grad održava tu tradiciju da dodjelom nagrada skrene pažnju na najbolje mlade ljude.

"Nije mala stvar među 16.300 osnovaca u Banjaluci biti najbolji. Danas su nagrade dobili najbolji učenici iz svih 29 osnovnih škola po jedan đak, a sutra će biti nagrađeni učenici srednjih škola", dodao je Radojičić.

On je podsjetio da su nedavno u Banjaluci uručene sportske stipendije Grada za ovu godinu na osnovu najboljih sportskih rezultata i dodao da srednjoškolci još imaju pravo i na stipendije.

"Grad već godinama izdvaja znatna sredstva i imamo više od hiljadu stipendista srednjoškolaca, po uspjehu ili po socijalnom statusu. To su neke od mjera koje Grad preduziva da bismo podržali ovu djecu i skrenuli pažnju javnosti na njih", rekao je Radojičić.

Jedan od nagrađenih đaka je Milana Rajilić, učenik Osnovne škole /OŠ/ "Ivan Goran Kovačić", koja je istakla da joj ova nagrada mnogo znači i predstavlja podstrek za dalje obrazovanje i napredovanje.

"Zahvaljujem što svake godine ne samo mislite, već i nagrađujete sve nas koji idemo putem obasjanim znanjem", rekla je Rajilićeva, koja trenira rukomet u Ženskom rukometnom klubu "Borac".

Nagrađeni učenik Nikolaj Roćenović koji pohađa OŠ "Jovan Dučić" i Muzičku školu "Vlado Milošević" zahvalio je za nagradu, te istakao da je ona mnogo važna svim učenicima i da je podsticaj za dalje učenje.

Svetosavske nagrade sutra će biti uručene i najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola. /kraj/bv/mđ/foto

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana