Радојичић: Повећан број заражених, смањити број контаката

Г.С.
Радојичић: Повећан број заражених, смањити број контаката

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се погоршава епидемиолошка ситација, те да се биљежи све већи број заражених од вируса корона.

“Имамо све већи број пацијената који траже тестирање и све већи број контаката које треба обавијестити”, појаснио је Радојичић за РТРС.

Он је рекао да очекује да ће у Бањалуци у наредна два дана бити 1.500 активних позитивних пацијената и до 2.000 контаката.

Говорећи о евентуалним мјерама рекао је да оне морају бити уравнотежене како не би изазвала друге, веће проблеме у односу на оне здравствене.

“Дакле, основна препорука је да се смањи број контаката. Дошло је хладније вријеме, више људи борави у затвореним просторима и ово је период у којем имамо већи број заражених. Све су то услови за ширење вируса. Уколико смањимо број контаката смањићемо и број заражених и притисак на здравствене установе”, истакао је Радојичић.

Подсјетио је да у Бањалуци недавно отворена посебна амбуланта за пацијенте школског узраста која је у саставу Поликлинике, као и ковид амбуланта у Доцу која ће служити за збрињавање пацијената који су обољели од корона вируса.

“Радимо на припреми још једне амбуланте”, истакао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана