Radojičić: Povećan broj zaraženih, smanjiti broj kontakata

G.S.
Radojičić: Povećan broj zaraženih, smanjiti broj kontakata

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se pogoršava epidemiološka sitacija, te da se bilježi sve veći broj zaraženih od virusa korona.

“Imamo sve veći broj pacijenata koji traže testiranje i sve veći broj kontakata koje treba obavijestiti”, pojasnio je Radojičić za RTRS.

On je rekao da očekuje da će u Banjaluci u naredna dva dana biti 1.500 aktivnih pozitivnih pacijenata i do 2.000 kontakata.

Govoreći o eventualnim mjerama rekao je da one moraju biti uravnotežene kako ne bi izazvala druge, veće probleme u odnosu na one zdravstvene.

“Dakle, osnovna preporuka je da se smanji broj kontakata. Došlo je hladnije vrijeme, više ljudi boravi u zatvorenim prostorima i ovo je period u kojem imamo veći broj zaraženih. Sve su to uslovi za širenje virusa. Ukoliko smanjimo broj kontakata smanjićemo i broj zaraženih i pritisak na zdravstvene ustanove”, istakao je Radojičić.

Podsjetio je da u Banjaluci nedavno otvorena posebna ambulanta za pacijente školskog uzrasta koja je u sastavu Poliklinike, kao i kovid ambulanta u Docu koja će služiti za zbrinjavanje pacijenata koji su oboljeli od korona virusa.

“Radimo na pripremi još jedne ambulante”, istakao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana