Радојичић: Пословна зона "Рамићи" најуспјешнија у Српској

Срна
Радојичић: Пословна зона "Рамићи" најуспјешнија у Српској

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је Пословна зона "Рамићи" најуспјешнија у Републици Српској и да је то показала ревизија учинка формирања и рада пословних зона у Српској коју је урадила Главна служба за ревизију.

"Систематски начин рада, припреме, инвестирања, рјешавање формално-правних аката имовинских односа и свега, траје годинама, али је примјер начина на који се формира једна пословна зона", рекао је Радојичић новинарима приликом посјете Пословној зони "Рамићи".

Он је навео да је у овом моменту 15 привредних субјеката функционишу у Пословној зони "Рамићи", те да ће врло брзо, осим главне хале, постојећи обим ове пословне зоне бити попуњен.

Радојичић је рекао да је намјера Града ширење Пословне зоне "Рамићи", те да су почетком љета ријешени имовински односи, укључујући и двије локације уз Приједорску цесту, које су врло атрактивне.

Он каже да ће бити још простора за нова улагања и да ће "Рамићи" заједно са Пословном зоном "Јелшинград", која је у процесу формирања и понуде инвеститора, то бити двије највеће зоне које се развијају у протеклих неколико година.

Када је ријеч о Пословној зони "Јелшинград", Радојичић је рекао да је у дијелу простора које је у приватном власништву већ кренуло инвестирање, док је на локацијама које су у власништву Града у току парцелација и измјена регулационог плана, јер на прошлогодишњој лицитацији за велику парцелу, која је понуђена у комаду, није било заинтересованих.

Он је рекао да је за други дио који се налази иза бившег "Јелшинграда" потребно урадити приступну саобраћајницу, што ове године није планирано, али да се нада ће то моћи да буде урађено наредне године.

"План је да у року двије до три године комплетирамо те зоне", рекао је Радојичић.

Директор компаније "Тензо" Жељко Петровић рекао је да је ова породична компанија у протекле двије године почела са изградњом објеката у Пословној зони "Рамићи" како би са три локације обезбједила рад на једној.

Он каже да компанија "Тензо" стабилност на тржишту доказује 33 година квалитетним извођењем радова у грађевинарству, те кориштењем квалитених материјала код извођења радова.

Пословна зона "Рамићи" је облик организовања простора намијењен за успјешно и олакшано пословање, гдје су сви потребни ресурси стављени у функцију нових инвестиција, раста и запошљавања.

Према подацима Градске управе, инвеститори су у земљиште инвестирали 4,7 милиона КМ, у изградњу објеката 7,8 милиона КМ, а у набавку опреме 1,2 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана