Radojičić: Poslovna zona "Ramići" najuspješnija u Srpskoj

Srna
Radojičić: Poslovna zona "Ramići" najuspješnija u Srpskoj

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je Poslovna zona "Ramići" najuspješnija u Republici Srpskoj i da je to pokazala revizija učinka formiranja i rada poslovnih zona u Srpskoj koju je uradila Glavna služba za reviziju.

"Sistematski način rada, pripreme, investiranja, rješavanje formalno-pravnih akata imovinskih odnosa i svega, traje godinama, ali je primjer načina na koji se formira jedna poslovna zona", rekao je Radojičić novinarima prilikom posjete Poslovnoj zoni "Ramići".

On je naveo da je u ovom momentu 15 privrednih subjekata funkcionišu u Poslovnoj zoni "Ramići", te da će vrlo brzo, osim glavne hale, postojeći obim ove poslovne zone biti popunjen.

Radojičić je rekao da je namjera Grada širenje Poslovne zone "Ramići", te da su početkom ljeta riješeni imovinski odnosi, uključujući i dvije lokacije uz Prijedorsku cestu, koje su vrlo atraktivne.

On kaže da će biti još prostora za nova ulaganja i da će "Ramići" zajedno sa Poslovnom zonom "Jelšingrad", koja je u procesu formiranja i ponude investitora, to biti dvije najveće zone koje se razvijaju u proteklih nekoliko godina.

Kada je riječ o Poslovnoj zoni "Jelšingrad", Radojičić je rekao da je u dijelu prostora koje je u privatnom vlasništvu već krenulo investiranje, dok je na lokacijama koje su u vlasništvu Grada u toku parcelacija i izmjena regulacionog plana, jer na prošlogodišnjoj licitaciji za veliku parcelu, koja je ponuđena u komadu, nije bilo zainteresovanih.

On je rekao da je za drugi dio koji se nalazi iza bivšeg "Jelšingrada" potrebno uraditi pristupnu saobraćajnicu, što ove godine nije planirano, ali da se nada će to moći da bude urađeno naredne godine.

"Plan je da u roku dvije do tri godine kompletiramo te zone", rekao je Radojičić.

Direktor kompanije "Tenzo" Željko Petrović rekao je da je ova porodična kompanija u protekle dvije godine počela sa izgradnjom objekata u Poslovnoj zoni "Ramići" kako bi sa tri lokacije obezbjedila rad na jednoj.

On kaže da kompanija "Tenzo" stabilnost na tržištu dokazuje 33 godina kvalitetnim izvođenjem radova u građevinarstvu, te korištenjem kvalitenih materijala kod izvođenja radova.

Poslovna zona "Ramići" je oblik organizovanja prostora namijenjen za uspješno i olakšano poslovanje, gdje su svi potrebni resursi stavljeni u funkciju novih investicija, rasta i zapošljavanja.

Prema podacima Gradske uprave, investitori su u zemljište investirali 4,7 miliona KM, u izgradnju objekata 7,8 miliona KM, a u nabavku opreme 1,2 miliona KM.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana