Радојичић: Новоизграђени спортско-рекреативни садржаји

Срна
Радојичић: Новоизграђени спортско-рекреативни садржаји

БАЊАЛУКА - Станари у бањалучком насељу Симе Матавуља добили су нове спортско-рекреативне садржаје, у оквиру плана којим се настоји да у сваком градском насељу буде изграђено што више простора за рекреативне активности.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је новинарима да је овдје сада комплекс са више нових простора и садржаја, што ће ову локацију учинити пријатним мјестом за дружење и за бављење различитим спортовима и рекреацијом.

"Уједно, може нам убудуће бити образац за уређење других градских насеља гдје има довољно простора", истакао је Радојичић, након обиласка.

Он је навео да су на овој локацији изграђени нови терени за баскет и боћање, стаза за трчање, пјешачке стазе, те подсјетио да су раније саграђени и сада обновљени терени за фудбал, одбојку и теретану на отвореном.

Један од покретача ове иницијативе Саша Кецман рекао је да станари овог дијела града сада имају на располагању бројне садржаје, за спортисте и рекреативце, али и за власнике кућних љубимаца.

"И за оне нешто старије суграђане у нашем насељу имамо уређене стазе за шетњу, тако да имамо довољно садржаја за лијепо испуњен дан", истакао је Кецман.

На платоу између Улице Драге Малића и транзита, уз ове нове садржаје за спорт и рекреацију, саграђена су и два парка за псе са првим самоуслужним простором за купање кућњих љубимаца.

Цијели простор у насељу додатно је озелењен, односно засађене су нове саднице смрче, платана и јоргована.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана