Radojičić: Novoizgrađeni sportsko-rekreativni sadržaji

Srna
Radojičić: Novoizgrađeni sportsko-rekreativni sadržaji

BANjALUKA - Stanari u banjalučkom naselju Sime Matavulja dobili su nove sportsko-rekreativne sadržaje, u okviru plana kojim se nastoji da u svakom gradskom naselju bude izgrađeno što više prostora za rekreativne aktivnosti.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima da je ovdje sada kompleks sa više novih prostora i sadržaja, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

"Ujedno, može nam ubuduće biti obrazac za uređenje drugih gradskih naselja gdje ima dovoljno prostora", istakao je Radojičić, nakon obilaska.

On je naveo da su na ovoj lokaciji izgrađeni novi tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, pješačke staze, te podsjetio da su ranije sagrađeni i sada obnovljeni tereni za fudbal, odbojku i teretanu na otvorenom.

Jedan od pokretača ove inicijative Saša Kecman rekao je da stanari ovog dijela grada sada imaju na raspolaganju brojne sadržaje, za sportiste i rekreativce, ali i za vlasnike kućnih ljubimaca.

"I za one nešto starije sugrađane u našem naselju imamo uređene staze za šetnju, tako da imamo dovoljno sadržaja za lijepo ispunjen dan", istakao je Kecman.

Na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, uz ove nove sadržaje za sport i rekreaciju, sagrađena su i dva parka za pse sa prvim samouslužnim prostorom za kupanje kućnjih ljubimaca.

Cijeli prostor u naselju dodatno je ozelenjen, odnosno zasađene su nove sadnice smrče, platana i jorgovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana