Радојичић најавио захтјев за преиспитивање одлуке Уставног суда: Град Бањалука наставља битку за имовину

А. С.
Радојичић најавио захтјев за преиспитивање одлуке Уставног суда: Град Бањалука наставља битку за имовину

БАЊАЛУКА – Град Бањалука уложиће захтјев за ванредно преиспитивање одлуке Уставног суда БиХ из фебруара ове године, а на основу које је град изгубио вриједну имовину на локацији старе аутобуске станице.

Рекао је то за "Глас Српске" градоначелник Бањалике Игор Радојичић додавши да ће, као једини преостали правни лијек који имају, у наредном периоду искористити и ту могућност.

Уставни суд БиХ поништио је у фебруару пресуду Вишег привредног суда у Бањој Луци којом је граду додијељено земљиште старе аутобуске станице и зграде Музеја савремене умјетности РС, а по основу уговора о замјени некретнина између Аутопревоза и Града из 1979. године.

Уставни суд је оставио на снази пресуду Окружног привредног суда у Бањалуци из октобра 2017. године, а која иде у корист "Аутопревоза" и на овај начин земљиште вриједно десетине милиона марака након 16 година дугог спора припало је "Аутопревозу".

Радојичић каже да ће се информација о судском спору Града Бањалука и "Аутопревоза" наћи на наредном засједању Скупштине града Бањалука.

- Одлука Уставног суда је нешто што се не би смјело дешавати у нормалној држави, али десило се и сада имамо на снази одлуку која је земљиште у центру града даје приватној фирми – рекао је Радојичић.

Он додаје да је састављена обимна информација о цјелокупном судском спору који је трајао око 20 година, а који је завршен одлуком Уставног суда, који је изашао из оквира својих надлежности.

 - На овај начин Уставни суд је изашао из своје надлежности, јер, не само да су поништили одлуку Вишег привредног суда у Бањалуци, него су је преиначили у меритуму у корист приватне фирме. Све оно што се дешавало током ових 20 година спорења пред судовима, корацима које је град предузимао, али и о самом захтјеву за ванредно преиспитивање одлуке упознаћемо одборнике на сједници заказаној за 24. јун – рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана